FOOD

Tempeh, wat kan ik ermee?

Tempeh is ook wel een beschimmelde sojakoek. De aanwezige eetbare schimmel is Rhizopus oligosporus, Deze schimmel is na 24 uur al volledig klaar met z’n werk, door het hechten van de sojabonen. Hoe meer beschimmeld , hoe sterker de geur (net als een kaas).

In Azië (het komt oorspronkelijk uit Indonesië), wordt het gebruikt als vleesvervanger. Dit om vee te besparen, omdat het goedkoper is en ook wegens een overgevoeligheid/allergie tegen lactose (melk).

In Nederland kennen wij het product niet zo goed. Wij kennen allemaal Tofu, maar qua textuur is de vergelijking amper te maken. En wat we ermee kunnen……….(krekel geluid), mag Joost weten. Daarom wat kooktips, voor de oohh zo lekkere vleesvervanger!

#Was het niet!

# Snijdt het in kleine blokjes of dunne reepjes dat eet lekkerder

# frituur het!

# marineer in sojasaus

#snijdt het flinter dun en frituur het, dan heb je chips!

#giet er kokend bouillon over van je soep

#bak het en vul het in een pita broodje

# Snijdt het in een friet vorm neem vegan mayo of normale en doe het in de air fryer

# verkruimel het helemaal (trek het met een vork los) en bak het Ras el Hanout

# snijd blokken van 2 cm en doe dit op een saté stok, grill dit en serveer met atjar en pindasaus

#stoom het in een stoommand en verkruimel een bouillon blokje eroverheen

# Doe het door de nasi

Wat ideeën opgedaan? Hopelijk wel! Wat doe jij ermee in de keuken?

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *