HEALTHY HABITS

We zitten in februari, wil/kan ik nog wel afvallen?

Je hebt net je eerste maand in het jaar 2018 mogen ervaren. Dit met erg veel ups and downs of juist heel lineair??? Iedereen heeft wel een doel voor het nieuwe jaar. Voor mij is het bijvoorbeeld geen agenda meer op mijn telefoon bijhouden en een stapje terug dit jaar. In mijn ogen haal ik dan juist méér uit m’n jaar, omdat ik mezelf dan niet zo snel voorbij loop.

Misschien wil jij afvallen (amen ik ook) en een gezondere levensstijl hebben, door minder te snoepen van het verkeerde en meer van het juiste. Veel mensen willen alles perfect doen. Alles moet volgens de juiste omstandigheden om te beginnen. Let maar eens op. In december zeg je tegen jezelf ”Dit jaar wordt anders, ik ga morgen naar de basic-fit neem een abbo, ga langs de decathlon en koop mijn gear, shit waar is m’n fiets! Ik ga vanaf nu fietsend naar werk, regen of geen regen!”

Herkenbaar?

hmmm, vast wel :p

Het grote probleem hier is: ”NIKS IS OF GAAT PERFECT EN JE KAN ALTIJD BEGINNEN!”  Het kan je zeker een gevoel van zekerheid geven als je alles klaar hebt staan, maar wat als het niet klaar stond of sterker nog, wat als je dit allemaal niet kon aanschaffen? De vroegere mens kon dit überhaupt niet  en kwam aan zijn beweging. Dus welke buffer kan jij creëren als jij een dagje niet naar de gym gaat?

Daar ga ik je bij helpen! Kijk, helaas denkt heel Nederland bijna dat je of moet hardlopen of naar de gym moet, maar dat kan anders. Oké laten we stellen dat jij naar de gym wilt gaan en je kan op een dag niet. Je wordt nerveus en teleurgesteld, omdat je een keertje niet kon. Wat dan? Nee zak chips is niet het antwoord (leuk geprobeerd).

Wel is het antwoord: Actieve Rustdag (tadaa!). Als jij op je werk weet dat het niks gaat worden in de gym vandaag, stel je dan ook daarop in. Ga jij met het openbaarvervoer? Loop dan de laatste 15 min van je reis naar huis. Neem de hond op een 45 min wandeling of ga het huis schoonmaken. Bewegen zit in kleine hoekjes, net als stof :p

Ga anders met de kids voetballen of tikkertje, het hoeft allemaal niet met een bench press en een deadlift.

En hoe zit het dan met het eten?

Effe terug naar de topic, wil jij je levensstijl gezond houden, ondanks dat het niet lukt in Januari: DIKKE JA! Effe niet goed betekent niet altijd niet goed hé. Stel ik verdien effe wat minder geld, moet ik dan all out gaan en al mijn geld uitgeven (net als hoe jij de koelkast behandelt en alles naar binnenschuift?)> NEE!

Geen alles of niets, je kan beter! Ook hier heb ik een oplossing voor. Net als jij je beweging uit een actieve rustdag kan halen, wanneer een dag niet ”perfect” loopt. Kan jij je of vergrijpen aan een portie verpakking, neem 1 cheat die je echt wil hebben en dan aan het einde van de dag of neem de op één na gezonde keuze.

Geef niet op, je komt er wel, het kost alleen tijd.

 

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *