RECIPES

Recept: Kaju Kulfi Cashew Fudge > PersonalBodyCenter> Vegan

Een tijdje geleden hadden wij een kleine samenwerking met een bedrijf. Nadat een student ons benaderd had, werd er gevraagd iets vegetarisch/vegan te maken. And vegan it is! Hierbij nogmaals het recept. Het gehele boek is bij het bedrijf te vinden (naam in de titel te vinden), onder de naam PLANT-AARDIG.

Ingrediënten
300 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel maïzena
80 ml water
100 gram ruwe suiker
½ theelepel Kardemom poeder
6 steeltjes saffraan
1 theelepel rozenwater of Kewra (te vinden in de toko)
40 gram pistache ongezouten
Bereidingswijze
▪ Maal de cashewnoten helemaal fijn en houdt ze apart en zorg dat ze niet nat worden!
▪ Maak nu de siroop. Neem een steelpannetje met een medium vuur en combineer de maïzena, water en suiker en mix dit goed. Laat dit ongeveer 3 minuten koken.
▪ Blijf dit doorkoken, totdat de siroop een plakkerige textuur heeft, (doe dit door een schepje met een theelepel uit de pan te nemen en je wijsvinger en duim hierin te zetten.
Komt er snel even een plakkerig draadje tussen de 2 vingers? Dan is hij klaar).
Blijf intussen wel goed roeren.
▪ Tijdens het roeren voeg je de kardemom, saffraan en gekozen water toe.
▪ Zet het vuur nu zachter en voeg langzaam met een eetlepel de cashewnoten poeder toe.
▪ De textuur van het mengsel wordt steeds dikker en blijf goed doorroeren.
Het hoort op een zacht deeg te lijken.
▪ Breng het mengsel over in een bakvorm (het liefst vierkant).
Laat het 1 minuutje afkoelen en verspreid dit dan goed over de vorm.
▪ Laat dit nu voor 1 uur afkoelen op kamertempratuur.
▪ Na dat het product is afgekoeld kan je het snijden in ruiten (of vierkanten).
▪ Zet op elke ruit een pistachenoot en druk deze aan.
▪ Bewaar de ruiten in een afgesloten container. Dit is heerlijk als tussendoortje bij de thee.

 

Hopelijk smaakt het!

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *