POSTS IN DUTCH

Voedselverleidingen; wat doe jij (inclusief tips!)?

Je loopt in menig supermarkt in ons geweldig landje en je komt ze tegen: repen, caken, twixen, swirls die je zelf kan mixen en noem maar op. Maar er is één ding, wat je moet weten, JE KOMT DEZE TENT NIET UIT, ZONDER MAAR IETS NIET EXTRA’S TE KOPEN! Wie herkent het niet. Je gaat voor een zakje roerbak mix voor vanavond, pakje tomatensaus, wat gehakt en wat geraspte kaas. Je komt aan bij de kassa, met een six-pack cola, 2 zakken chips (1 voor jezelf en de ander voor je vriend), een blikje kattenvoer (arme poes mogen we niet vergeten), de afbakbroodjes die nog in de aanbieding zijn, het afgeprijsde vlees en dan kom je nog bij de kassa ben je moe van het sjouwen (en waarschijnlijk ook van het lezen van mijn verhaal) en denk je ”weetje wat , die twix en dat pakje tic tac kan er ook wel bij”. Tadaa 200 kilo calorieën erbij.

Zondé! Ze zeggen vaak dat wij; de mens, geen ”wilskracht” hebben. Het is immers maar een kwestie van minder eten en dan lukt het wel toch, simpel! Ja sorry, ik geloof oprecht dat ik mijn hond nog eerder een wasje kan laten draaien dan dat dit gebeurt.

Ik heb er ook last van om me s’avonds van de zoete trek te weerstaan en dan kan je makkelijk zeggen ”dan koop je het toch niet!”, maar dat gaat niet zo makkelijk als je als een sociaal dier leeft in een gezin en Petertje een zak drop koopt en Maaike dora koekjes en noem maar op. Het is overal en de supermarkten willen zelfs je gezonde intentie, waarmee je naar binnen bent gekomen in de supermarkt, afmatten tot aan de deur.

Gelukkig komen er al nieuwe stellingen, met gezonde opties (appeltjes, gedroogd fruit), maar zelfs dan manipuleren zij dit door ”gezonde biologische repen te plaatsen, ACH HET IS VEGAN IK KAN WEL EEN HEEL REEPJE CHOCOLADE VAN 35 GRAM NAAR BINNEN MIKKEN”………………….Nope. ZELFDE GEDACHTE, MAAR EEN ANDERE VERPAKKING.

 

SLIM!

Maar hoe ga jij er dan slim mee om?

Tips die bij mij wel werken en hopelijk bij jou ook:

  • neem een lijstje mee en heb daar alvorens alles opgeschreven wat je nodig hebt
  • gebruik een timer dat je bijv binnen 15 min de winkel uit moet
  • spreek af dat je maar 1 lekker iets haal voor jezelf
  • bel een ander of vertel een ander dat je gezond boodschappen gaat doen
  • ga met iemand samen boodschappen doen.

Hoe ga jij ermee om?

Tell me!

 

Dikke Kus,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *