POSTS IN DUTCH

REVIEW: Calvé Pindakaas Light of Original?

Wie is er niet groot mee geworden. Die smeuïge massa, die lijkt op je eigen boodschap :p Je kan zeggen wat je wilt, maar ik ben wel een pinda fan! #pindabaas #smerenmaar!. Als ik hier een allergie voor zou hebben, zou ik het kak vinden. Nou ik hoef Calvé volgens mij niet voor te stellen, mits je ouders had die het huismerk kochten of erger (Ja dat zijn mijn ouders, nog anno 2018). Calvé heeft toch wel die authentieke smaak, gewoon net als coca cola dat heeft. Je herkent hem meteen!

Toch moest de tijd en alle hypes ons 120 smaakjes extra geven aan pindakaas en kon calvé daar natuurlijk niet in achterblijven. Eén van de eerste vernieuwingen en nieuwe producten van Calvé rondom pindakaas was dan ook Calvé light. Ik ga hem vandaag beoordelen a.d.h.v hoe hij vandaag de dag is. Vroeger zaten er veel meer suikers in en was hij zeker niet zo gezond! Dus mogen wij al blij zijn met een verbetering.

 

Calvé Normaal

Ik heb nog moeite met de uitspraken die er staan. Rijk aan…, bron van….., want eerlijk oké het is een goed begin van de dag maar naar mijn mening komt er een vibe van ”Oké, als ik dit eet dan ben ik klaar qua vitamines en mineralen”. Tja is niet zo! Eet gebalanceerd en uitgebreid en dan kom je er wel! Nu nog het palmvet waar ik mij aan irriteer, sorry maar dit hoeft er niet in en geeft te veel verzadigd vet en je kan het ook een dezelfde structuur geven met een andere vet soort (nee kokosvet hoeft het ook niet te zijn). De prijs is méér dan prima en varieert van 1.80-3.00 euro. Je doet er lang mee en je kan het hele gezin ermee voeden. En natuurlijk de smaak; OMFG, sorry blijft geweldig! En qua uiterlijk meer dan prima; ik krijg zo een basisschool gevoel, toen alles nog mooi was :p. Ook de verpakking, toppie, vooral die zegel bij de dop, het is goede marketing, want het geeft je het gevoel van kwaliteit (slim slim slim).

 

Calvé light

Qua uiterlijk begrijp ik ze wel. Blauw is vaak een kleur voor light producten zoals becel, dus the message is clear. De verpakking komt eveneens over als de normale pot, tevens ook weer met zo een zegeltje, alleen voelt het goedkoper aan. Dit potje overigens komt vaan voor in alleen 350gram en je betaalt er méér voor (rond de 2,20). Qua voedingswaarde, tja 100 kcal minder, ik vind het verschil weinig en heb liever de vollere smaak van het echte product. De smaak zelf vind ik wat waterig dan de echte, maar als je de echte niet in de buurt hebt, is hij prima te doen. Ik sta er niet stijl achterover van. Qua structuur is hij ietsjes gladder en qua kleur lichter dan de normale calvé. Ook zitten er méér vezels in dan voorheen, doordat ze er een vorm van natuurlijk vulmiddel aan toevoegen voor de structuur en qua suikers, tja, als jij je houdt aan de porties, zou ik mij niet al te druk maken. Eindoordeel; ik vind het product onnodig en neem voor dat kleine verschilletje , toch liever de echte Calvé.

 

Hopelijk Iets aan gehad. Je hebt natuurlijk niet alleen calvé en er zijn nog genoeg andere lekkere merken (zoals het huismerk van de appie).

Dikke Kus,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *