POSTS IN DUTCH

Review: Die vegetarische slager en z’n saucijzenbroodje yah/nah?

 

Onze nieuwe slager in de 21e eeuw is vegetarisch #hipsters. Soms heb ik het gevoel bij dit bedrijf kiloknallers te proeven, maar dan vegetarisch. Is dat erg? In mijn persoonlijke opinie nu nog niet, het méér plantaardig eten is nodig als je ziet hoe het gaat worden in de wereld. Wij in het dure Westen hebben lang van vlees kunnen genieten, maar de vraag van ontwikkelingslanden begint omhoog te komen en om te balanceren, is het onze beurt om te minderen. Nu naar het minder serieuze deel! Tadaa de al heel lang niet zo nieuwe maar toch nog zo lekkere saucijzenbroodje van de slager. Ik weet het, hij ligt allang in de schappen, maar ik heb hem zelf dit keer niet beoordeeld; maar mijn vader (de man, die nu flexitarier is geworden, na zoveel jaren te hebben gedacht dat vegetarisme nergens op sloeg).

Hijzelf eet 2 dagen in de week geen vlees en dinsdag was precies dus de dag dat hij dit ging proeven.

uiterlijk

Ja hij zei meteen ”hé? Ik heb toch een vega dag vandaag?”, dus ze komen wel heel realistisch over. Ook de binnenkant is niet te onderscheiden. Wel zijn ze wat kleiner, maar misschien is dat wel beter met de epidemie van overgewicht.

 

ingrediënten 

Netjes! Alleen die kokos- palmolie is niet zo. Qua voedingswaarde komen ze overheen met de normale variant en toch wel netjes 12 gram eiwitten voor 100 gram. OOOHH en WEINIG ZOUT (YESSS), want 0,8 gram in bladerdeeg is vrij weinig en vooral als je realiseert dat het product nog geen 100 gram is.

 

Prijs

1.09 betaal je per stuk in de normale appie, dus niet bij de AH-togo, waar ik vermoed dat hij duurder is. Ik vind het prima de prijs, maar hoop wel als ze ooit in voordeelverpakkingen komen dat ze goedkoper zijn. Het is wel jammer dat vegetarische producten altijd zo duur zijn, terwijl het minder kost (de grond ingrediënten).

 

smaak 

Echt niks over te klagen. Smaakt precies zoals een ”echte” ik vind deze wel ietsjes minder zout, maar ik ben wel echt een persoon die zijn/haar zout rijkelijk strooit #guilty Wel raad ik je het aan warm te eten, want deze waren lauw, maar dat is te danken aan de appie

 

Al met al een goed product, wel ietsjes prijziger, maar hey je krijgt wel betere voedingswaardes. Ik wil nog wel zeggen dat het junkfood/snelle hap materiaal is en je niet moet denken ”ooh is vegetarisch kan ik vast wel heel pakkie van op”, want dat is dus niet het geval 😀

 

Dikke kus,

Iamstuffed

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *