SPORTS FITNESS EXERCISE

Herstellen van je sport :D, ja het kan!

Tja, je ligt er letterlijk zo bij. De pijn houd je voor 3 dagen aan, de volgende ochtend kan je de vloer van je bed net aanreiken, zonder de pijn te negeren; natuurlijk -_-

Je bent een trauma rijker en ook nog een aantal twijfels, wat ging er mis? Ik had altijd in de sportschool dat de baas mij probeerde spierpijn te geven, diverse trainers gehad en nog steeds niks! Kijk pas toen ik later (dus nu), minder ging sporten en minder goed op mijn voeding ging letten, lag ik er nog erger bij dan de puppy op de foto :'(

De hoofdvraag luidt nu:” Wat kan ik doen om mijn hell van een pijn te verminderen!”

Hierbij de tips:

  1. Water drinken :Als je opstaat en voor dat je naar de gym gaat of andere sport, drink water! Je spieren bestaan voor een groot deel uit water en door meer te drinken (ook tussendoor de training) zorg je dat de stroming in de spieren optimaal blijft. Dus 1,5 tot 2 liter per dag is niet verkeerd 🙂
  2. Warming up: Mijn hoofdtrainer zegt altijd dat je niks bent zonder je warming up, het is je basis. Een versnelling van je beweging van ervoor, maar net niet het maximale is wat je wil doen bij een warming up. Er komt als het ware een voorbereiding voor de echte workout. Het lijkt eigenlijk op schakelen en in combinatie met een cooling down , geeft het minder kans op blessures.
  3. Cooling down: Het meteen stoppen van de workout is niet iets wat ik aanraad.  Je spieren zijn met een andere intensiteit bezig en net als schakelen, moet je een tikkie terug. Ga rustig ter werk met een foam roller, strech of lichtelijke yoga en minder spierpijn, voila!
  4. Konings Maaltijd : Nee, ga niet los, maar neem een maaltijd met snelle koolhydraten en wat eiwit. Dit wordt meteen opgenomen en de spieren (die inmiddels scheurtjes bevatten) herstellen dan door de suikers en eiwitten langzaam op te nemen. er komt glucose naar de spier die het weer voedt voor de volgende actie en de eiwit zorgt voor schade beperking.

 

Dus wie niet aan wilt voelen alsof hij gevloerd is tijdens een festival en in een mosh pit is terecht gekomen, PROBEER HET!

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *