RESTAURANT

Hangar Hotspot Amsterdam

Ergens verstopt in Amsterdam-Noord bij het water, is een art deco restaurant genaamd Hangar. Ik woon er al m’n hele leven, maar het was toch nog even zoeken. Hangar heeft een frisse stijl en sluit mooi aan op ”Nieuw Noord”, zoals ik het graag noem. Een mooi groot terras, maar ook binnen erg mooi ingericht.

De chef

Ricardo van Ede heeft een geweldige kaart ontwikkelt, waar veel voedzame gerechten in zitten. Tuurlijk kan je een patatje on the side bestellen, maar hij geeft je ook de optie om totaal iets anders te proberen. Zo krijg je een hele artisjok voor je neus, kan je een tomatensalade bestellen, met tomaten die je nooit gezien hebt en ga zo maar door. Het viel mij op dat ik niks aan mijn gerecht hoefde toe te voegen.  Geen olie, zout, peper of wat nog meer. Hij weet precies wat hij doet en je kon zien dat hij zich aanpast aan het seizoen.

Het menu

Ik zag veel gerechten met vis, schaaldieren en ook wat vlees. Toch kan je ook bij hangar gewoon vegetarisch bestellen, want daar is rekening mee gehouden. De voor-, hoofd- en nagerechten hebben vegetarische opties en zijn erg afgesteld op de hedendaagse ”hypes”. Je ziet falafel, guacamole en artisjokken terugkomen, maar gelukkig ook gewoon nog ossenworst, een toastje met Hollandse garnalen of een tosti. Ik denk dat de vegan opties wel wat meer uitgebreid kunnen worden. Deze groep groeiende, maar nog steeds niet al te groot. Ergens begrijp ik daarmee de keuze van het menu. De porties zijn overigens prima. Niet gestoord veel en niet gestoord weinig.

 

De prijzen

Als ik even omreken en ik zou wel een voorgerecht hebben genomen, zou ik ongeveer 45-50 euro kwijt zijn (inclusief een tip). Je kan ook een driegangen menu nemen van 36.50 en ik zou je dat ook eerder adviseren. Dat kan overigens alleen tussen 18:00-22:00. Ik vond de prijs nog te doen. Mocht je het toch wat duur vinden, dan raad ik je aan er te lunchen. De prijzen zijn dan wat kleiner.

De sfeer

Ik kan alleen zeggen hipster en daar is niks mis mee. Ik zie de echte inwoners van Amsterdam-Noord hier eigenlijk niet zitten. Eerder mensen die net zijn komen wonen in Amsterdam in een nieuwbouw woning of studenten die lekker komen bijpraten met elkaar. Ik had ergens ook het gevoel dat ik bijna aan het strand zat, dat hebben ze goed geflikt!

Het personeel

Super lief! Ze doen niet te moeilijk. Lopen vaak langs, vertellen je wat de chef vandaag aanbeveelt en kunnen bepaalde gerechten ook beschrijven (ook erg handig). Ook qua uniform passen ze helemaal bij de image, die het restaurant wilt afgeven.

Gaan of niet?

Ik zou zeggen “JA!”. Ik zou er vooral gaan voor de sfeer. Het eten is goed en helemaal op smaak, maar m’n foodgasm kon ik niet geheel vinden. Toch is de combinatie van eten en sfeer het wél voor mij.

 

De website van Hangar: https://hangar.amsterdam/

Veel plezier alvast!

 

Dikke kus,

Iamstuffed

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *