DIET MYTHS

Na 20:00 uur eten , godverdomme ik word vet!

Na 8 uur s’avonds eten zou je kunnen laten exploderen! Dit heb ik gehoord dan….

Elk normaal persoon zou zich oncomfortabel voelen bij de gedachte en bij het journaal met je koffieleutje en koffie rond acht uur, hem misschien laten staan….

Ikzelf heb hier ook last van gehad, maar way back. Toen ik wat kilo’s extra droeg ( 4 jaar geleden) , hoorde ik het van mijn buurman. Ik probeerde het en boem! Het viel er snel af en makkelijker dan ooit :0. Ik ben daarna ook echt sneller afgevallen tot ondergewicht aan toe en ik doe dat echt nooit meer!

Maar waarom was ik dan zo afgevallen? Ik met mijn kleine frame heb met 1200 kcal op hoog gewicht en met wat sport, een goede formule om af te vallen. Echter had ik mijn tijdspan van voeding erg beperkt. Als ik om 11 uur ontbeet en pas na 4 uur weer honger had en daarna niet meer kon eten….. Tja dan at ik maar 900 kcal (veelste weinig).

 

Het is in principe hetzelfde als IF (intermittent Fasting). Je beperkt je calorieën voor een bepaalde tijd en door pas laat te eten, voel je jezelf sneller vol (oohh de magie, niet dus).

Wat heb ik hier aan overgehouden? Nou dus door te snel afvallen had ik snel een vitamine tekort en was mijn hormoonhuishouding naar de klote en laten we niet vergeten; tering chagrijnig.

NOOIT meer!(voor mij dan)

Ik merkte dat op een lege maag slapen het proces nog meer versnelde (tip voor mensen met overgewicht).

Eet alstublieft genoeg ( reken het uit, een goede is Scooby door calculator) en beweeg erbij. Mij belangrijkste tip is heb geen haast!

Geniet gewoon van je eten wanneer je honger hebt en weetje wat (lekker ironisch) neem IPV een koffieleutje bij de koffie na 20 uur een after eight :p

 je zal echt niet dikker worden , gezien je lichaam zijn eigen biologische klok heeft en niet met de ‘verzonnen’ tijden loopt van ons” namelijk 0-24 uur. Pak je rust :p

 

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *