HEALTHY HABITS

Je bent te streng voor jezelf, maar niet voor een ander….

Ik denk dat iedereen wel wat perfectionisme in zich draagt. Je hebt een bepaalde gradatie in, maar iedereen heeft wel ergens erge interesse in, waardoor het streven naar een bepaald niveau hoger wordt.

Veel mensen willen “meer kunnen liften”, “meer verdienen”, “meer van de wereld zien!” En ja ook dat is perfectionisme, je wilt namelijk meer.

Is perfectionisme dan slecht?

Eigenlijk,….niet. iedereen gaat op zijn manier te werk met zijn perfectionisme en de grenzen die gesteld worden. Alleen is het probleem dat ze vaak door de persoon zelf worden gekozen en er dus sommige mensen zijn die tja…..meer willen in een kortere tijdspan.

Te streng?

Ja dat kan. Het factor die vooral speelt is “tijd”. Dat is wat het strenger maakt. Als ik zeg dat ik in 5 jaar 3 landen in Azië wil zien, dan is dat een meer realistische benadering qua financiën en tijd dan dat ik zou zeggen dat ik er volgend jaar 3 zal hebben gezien.

Wanneer je te streng wordt voor jezelf, wordt het leven ook minder leuk. Er zit overal onnodige druk achter en dat nog naast je reguliere taken. Denk maar aan afvallen….” Oké binnen 1 maand ben ik bikini body ready!” Terwijl je nog sleept met 8 kilo….. Je hebt zelf een onrealistische frame gekozen waar jezelf niet in past.

” Je zou de Nachtwacht toch ook niet in een fotolijstje plaatsen?”

Er is overigens geen rede om streng voor jezelf te zijn. Jezelf vernederen, pijnigen en stress geven kan zelfs je doelen verlengen door 2 stappen vooruit te doen en 3 stappen naar achter.

 

Een goede tip die ik ooit kreeg toen ik het geld zo erg nodig had was: ” verdien geld alsof je het niet nodig hebt.” En raad eens , ik had het leuker op m’n werk, m’n klanten hadden het leuker en ik verdiende meer dan ooit tevoren.

 

Je komt ooit wel bij je doel, heb geduld, dan beloof ik jou , dat je meer terug krijg dan je ooit had gedacht 😉

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *