PSYCHOLOGY

Ik heb eetbuien, maar ik ga vandaag beginnen

momenteel zit ik niet zo lekker in mijn vel. Ik denk dat iedereen wel eens te veel eet, maar dit loopt uit de hand. 6 maanden geleden begonnen de eetbuien, na restrictief te hebben dieet. Ik ben inmiddels flink wat aangekomen en dat als toekomstige diëtist is zeker niet fijn.

Ik merk dat mensen mij om advies vragen en succesvol afvallen of aankomen, spieren opbouwen en zelf bak ik er shit van???

Dit was vroeger nooit zo, totdat ik te bewust werd van wat ik at en hoe eentonig m’n eten werd.

Als toekomstige diëtist komen er vaak mensen naar mij toe en ‘verontschuldigen” zich bijna als ze mij vertellen dat ze patat bij de febo hebben gegeten, terwijl ik juist denk dat het die persoon z’n goede recht is.

Ik begon na te denken over al m’n eten. Ik zeg tegen de mensen dat ze even beter kunnen minderen met een kaassoufflé, 48+ kaas en mayonaise, maar zelf at ik het wel…..

Wat ik me zelf niet realiseerde was dat ik de normale porties wel kon hanteren en op een juiste energie balans kon blijven, terwijl zij dat nog moesten leren. Ik begon “schoner” te eten. Een zak chips werd een zoete aardappel uit de oven met ketchup. Een bladerdeeg gerecht bestond niet meer en een sapje dat vers was werd water en alleen water. Thee met melk was slecht en enz…

Eten werd een pijniging…..

Totdat iemand zo lief was voor me wat eiwitrepen mee te nemen uit Amerika. Wekenlang had ik terwijl ik wat afslankte op de niet leuke manier alleen tonijn met sla gegeten :'(. En nu, nu kon ik eiwit eten met een smaakje! Ik stond het mezelf toe en naast m’n gewone voeding was ik in 4 dagen door 20 repen of meer.

Al m’n harde werk voor niks en als uitkomst eetbuien voor meer dan een half jaar, anno tot gisteren.

Vandaag type ik dit , omdat ik jullie meeneem. Eens in de zoveel tijd zal ik een update geven hoe het gaat. Ze komen bij mij 1* per week .

Wil jij ook hulp? Stuur me een berichtje of kijk op stichting proud2bme.nl voor meer informatie over eetstoornissen.

En voor je denkt dat deze niet erg is…… Bij meerdere eetbuien van hoge gradatie kan de druk op de buikwand zo massief zijn dat de maag kan scheuren en je kan overlijden. Voor dames die hierbij overgeven , de zuur tast je tanden aan en je kan nog jarenlang hebben dat als je bukt ,je zuur omhoog gaat. Je ligt nachten lang wakker te piekeren, janken en je leven van uitgaan en vrienden wordt steeds kleiner…… 🙁

Ik ga vechten en jij?

 

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *