HEALTHY HABITS

Is alleen zijn slecht?

Ikzelf ben alleen momenteel. Geen relatie, wel goede vrienden, toch wel 1* per week minstens uit en een drukke student met een bijbaan.

Soms te druk….. Ik heb keren dat ik zeg dat ik mijn nieuwe boek ga lezen, terwijl er precies opdat moment 5 klusjes komen en we weer 3 uur verder zijn; ik te moe ben en weer naar de volgende klus moet -_-

In de loop der jaren , kwam ik erachter dat je niet alles altijd samen hoef te doen. Wat dat met drukte heeft te maken? Nou je hebt niet altijd de drukte en gevoelens van een ander bij je, andere kunnen effe niet in de buurt en dat geeft soms een minder klusje en dan vooral MINDFULNESS!

Voor iedereen betekent het wat anders, wat best grappig is , want wie heeft het nou aan het goede end???

Persoonlijk zou ik zeggen, als het voor je werkt dan heb je jouw mindfulness hack gevonden. Dit kan ademhalingsoefeningen zijn, je hoofd leeg maken, koude douche, planken en yoga bijvoorbeeld. (Probeer eens :p )

Maarrr terug naar de core van het verhaal. Als ik rust wil en mijn boek wil lezen en geen klusjes wil doen, m’n werk misschien wil skippen en niet met school bezig wil zijn, ga ik met mindfulness en eenzaamheid ter werk.

De voordelen:

Ik ben alleen + ademhalingsoefeningen (mijn type mindfulness) + mijn hoofd wordt leeg + ik slaap beter + heb 1 of 2 dagen voor mezelf 😀 #score #score #score

 

Hoe kan ik dit dan als lezer toepassen? Nou wederom wat tips van mij kant. Ikzelf ga dus 1 dag van het weekend afzonderen. Door de ochtend rustig te beginnen, ongeveer 10 min ademhalingsoefeningen te doen, lekker ontbijt, rustig kunnen lezen, beetje winkelen in de stad, een koffie tent opzoeken, blogs/blogs lezen, sporten, douche, met vrienden uit en in lekkere verse lakens <3

Jouw manier kan anders zijn, maar als jij rust ervaar (wat zeker op jezelf kan of met personen met wie jij je rust wil delen) dan is het goed.

Tips:

 1. Doe aan iets ontspannend voor jouw (mindfulness)
 2. Ga een wandeling maken
 3. Huur een kamer van een hotel een dagje
 4. Probeer eens te vissen
 5. Sluit je kamer af
 6. Ga eens lekker in een goed koffie café zitten met een goed boek
 7. Pak een goede film erbij
 8. Maak je favoriete maaltijd
 9. Verwen jezelf met een kledingstuk
 10. Ga lekker YouTube filmpjes kijken
 11. Ga naar een terras met een vriend/vriendin
 12. Dagje weg (buitenland of binnenland)

En voor nu ben ik het effe kwijt, ken jij nog een leuke? Zeg het maar!

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *