FOOD

Zijn vruchten op siroop gezond?

God yess wat een aanbieding!! Ik ben zo gezond bezig, kijk mij een potje fruit eten ;D offfffff krijg ik nu gewoon een flesje ranja ontwetend naar binnen????

fruit

Je moet volgens het voedingscentrum 2 stukjes per dag en zeker niet meer opzoeken ivm onnodige vruchtensuikers.

Door het eten van fruit komen er zowel macro- als micronutriënten je systeem binnen. Essentiële zitten hiertussen. Verder moet je nagaan dat je de nodige energie van de snelle koolhydraten naar binnen krijgt en dit perfect is voor het sporten en ook erna.

Blikvoeding dan?

Nou blikvoeding wordt als iets negatief beschouwd. Net als diepvries niet vers zou zijn (wat wel zo is, zelfs beter dan vers). Zou blikvoeding hetzelfde zijn. Één ding is juist over blikvoeding vaak bevat het meer ZOUT en SUIKER. Dit is niet goed voor je gezondheid , echter kan je het wel wassen (boontjes, wortels) en is het sowieso beter dan dat je het niet zou consumeren.

De voedingswaarde van blikvoeding is door verhitting ook minder, maar er zijn zeker nog wel stoffen aanwezig.

Wat zegt het voedingscentrum dan?

– probeer het te vermijden en het liefst vers! Kan het door bepaalde omstandigheden niet , lek dan iig het fruit uit en neem de siroop niet!  Groente zou je ook bijvoorbeeld met een lepel kunnen eten uit de pot ivm sneller een vol gevoel ( ook ik vind deze apart…). Was het anders nog een paar keer.

Welke tips krijg je nog van mij?

1. Neem de zout of suiker arme variant . Die kan je vaak vinden in de Appie!

2. Loop je fruit op de markt en dan vooral zaterdag , dan ruimen ze veel op

3. Koop diepvries fruit of fries zelf in

4. Koop afgeprijsd groente voor de dag met een sticker

5. Let op aanbiedingen

6. Koop anders bij de lokale Turkse shop (meestal)

 

Onthoud dat de grootste redenen zijn om het niet te eten , is dat het vele suikers heeft waardoor je hunkert naar meer, sneller zwaarder kan worden, tandbederf en minder vitamines en mineralen. Dus denk jij na of je de volgende keer een Jonagold pakt of zo een potje?

Ik hoop het 😉

 

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *