PSYCHOLOGY

Waar ik dankbaar voor ben…….

Ik vind me soms verwend. Eerlijk, in de huidige maatschappij waar een kind loopt te janken in de Bart Smit, omdat hij z’n spel van 80 euro niet krijgt, terwijl ik daar 1,5 dag voor moet werken, het 1/10 deel is van iemands uitkering en voor sommige mensen hun kwartaalloon in derdewereldlanden , voel ik me verwend. Niet omdat ik ook dat spelletje wil, maar wel ooit altijd wel een kleine giftjes van mijn vader kreeg in de Bart Smit. Ook al was het van de euro bak of iets van een tientje, je wilde als kind toch wat.

Ik kan wel zeggen dat ik niet heel verwend was, want ik wilde nooit elektronica, nooit dure spelletjes en heb max 8 spellen in mijn hele leven gevraagd en 7/10 keer waren ze tweedehands. Ik kon eerder uren lang knikkeren of met de stuiterballen spelen…….pfff mooie tijden :”). Ik kon vroeger toen ik klein was zelfs uren lang met een leeg blikje cola spelen……

Echter vind ik van mijzelf het wel altijd afschuwelijk hoe ik zo een supermarkt in kan stappen en een pakje beleg kan kopen, een soja product voor bijna 3 euro , een yoghurtje die way to over priced is van de Melkunie en m’n kleding waar ik mijn handjes voor mag dichtknijpen (dank u god, echt ben niks zonder mijn kleding).

Ik leef best sober en koop dingen die ik echt nodig hebt. Al van jongs af aan ken ik de waarde van geld en ben lichtelijk boeddhistisch opgevoed (ondanks dat ik totaal geen roots heb) om de natuur te respecteren en je leven te leven. Daarom hier een lijstje waar ik momenteel heel dankbaar voor ben, voor het feit dat het nu aanwezig is of voor het feit dat het komen gaat :).

Waar ben jij dankbaar voor? Let me know!

Dikke dankbare Knuffels,

Iamstuffed

  1. Mijn ouders, geweldige steun zowel emotioneel als financieel. Soms moet je als diëtist doorverwijzen naar een psycholoog. Ik wacht daar het liefst zolang mogelijk mee of zeg zelfs niks, want 8/10 keer kan je al veel oplossen met je ouders (voor eetstoornissen) en zijn zij degene die je door en door kennen.
  2. Frisse lucht,  Het klinkt heel dom, maar ik ben op veel plekken in de wereld geweest waar het gewoon oprecht stinkt! Het feit dat ik kan ademen en geen riool ruik is mij goud waard.
  3. Amsterdam, een gezellige stad met veel plekken die snel te bezoeken zijn, heerlijk efficiënt!
  4. Mijn huisdieren,  die lach op hun gezicht, de enorme ondeugendheid , de aanvallen (op mij), de betrapping van ”wie heeft er in de vuilniszak gezeten”, de begroetingen, echt gewoon prachtig!
  5. Tattoo kunnen zetten, Ik wilde dit al heel lang. Vanaf 2011 twijfel ik wat ik wil laten zetten en laat mij nou de perfecte artiest hebben gevonden. Binnenkort mijn eerste!
  6. Mijn zus,  Ik heb zeker de standaard bitch fight met haar gehad. Ik herinner zelfs nog dat we elkaar hadden geslagen en spontaan begonnen te huilen XD. Ze inspireert mij vaak voor mijn kleding en is super goed in techniek, ik leer opdat gebied nog telkens van haar.
  7. De printer, ik kan bijna niks onthouden wat ik van het scherm lees, dus ik heb vaak alles uitgeprint
  8. Vrienden, Ik ben altijd blij met ze weg te gaan, de wekelijkse problemen te bespreken en bij te kunnen kletsen. Sommige heb je voor even en andere voor het leven.
  9. Sporten, het maakt lekker me hoofd leeg.
  10. de auto, het openbaar vervoer neem ik uitzonderlijk, omdat ik meestal grote afstanden moet reizen op rare tijden. Deze auto is mijn redder.
  11. Geld kunnen verdienen, het is zeker niet veel en ik ben blij met de steun van me ouders, want ik kan dan net alles betalen, maar zeker niks overhouden. Ook is contact met de klanten die komen geweldig.
  12. De optie te kunnen reizen, vroeger moesten ze zoveel dagen reizen om een plek te bereiken. Nu ben je in 1,5 uur in Berlijn, geweldig toch
  13. Pannenkoeken en softijs, Ja das mijn foodporn
  14. mijn opleiding, mensen kunnen helpen, daar leef ik iig wel voor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *