DIET MYTHS

is een mueslibol gezond?

Je krijgt vaak te horen dat een mueslibol gezond is. Het heeft immers een bruine kleur, wat havermout erop en noten erin. Ik neem aan dat je dan denkt: ´´Ik ben langer verzadigt en krijg een goede stoelgang.´´ Is het nou echt zo? wij gaan er dieper op in!

 

Mueslibol vs krentenbol

                                                                                                                                                                                                                                                                          Een Mueslibol is wel degelijk gezonder dan een krentenbol. Het heeft meer B vitamines door het donkere en groffe graan dat aanwezig is, het heeft minder suikers en heeft gezonde vetten van de noten. Ook is het aanweizig jodium van belang, dit is ook aanwezig in krentenbollen, maar geeft met de andere extra´s meer gezondheid aan de bol.

Mueslibol vs Snee volkorenbrood

Een volkoren snee heeft minder calorieën meer eiwitten en meer voedingsvezels dan een mueslibol. Ook in dit product is jodium aanwezig voor de nodige schildklier werking. Je moet nagaan dat de porties in Nederland veel groter worden en dat vroeger een bol misschien 150 kcal was. Inmiddels tikt hij bijna 300 kcal en als je dat vergelijkt met een snee van 90 kcal, dan is het om te janken. Je doet er meestal nog wat beleg en halvarine op en daarom is het ZEKER NIET MEER EEN TUSSENDOORTJE, maar eerder een maaltijd.

 

Mijn advies

Pak een sneel brood en neem wat halvarine, neem 10 gram pindakaas en 10 gram rozijnen en je hebt praktisch hetzelfde en meer gezondheidsvoordelen. Het is je caloriebehoefte gewoon niet waard voor zo een vulling , die eigenlijk niet vult, gezien het amper eiwitten heeft….

 

Hopelijk had je hier wat aan! Lees goede verpakking hoeveel kcal jouw bol bevat, is het over de 200 kcal dan zou ik hem laten staan.

 

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *