TRENDSPOTTING

NIEUW REVIEW DELICATA chocolade Albert Heijn

Oké de grote man die alles kan en elke plek in Nederland heeft in het land, heeft onze wens laten uitkomen. Niet één, niet twee, niet drie, maar talloze nieuwe smaken repen voor een goede prijs en nog eens UTZ. YESSSSSS

Albert Heijn is in de zomer van 2017 uitgekomen met een reeks verrassende smaken aan chocolade. Ik heb ze niet allemaal kunnen proberen, omdat ik nog bezig ben XD. Ik eet ze namelijk wel gewoon op , dus het duurt gewoon effe. Maar ik ben aardig ver en heb al veel smaken geprobeerd. Hier mijn review tot nu toe!

Prijs

Gemiddeld betaal je voor een reep rond de 2 euro of meer. Het is zeg maar een fancy huismerk en de prijs kan dan ook net nog, maar hoeft zeker niet duurder. Je krijgt er wel weer 100 gram voor.

Voedingswaarde

De voedingswaarde verschillen dus allemaal, wel kan je ervan uit gaan dat de gemiddelde kcal ronde 550 is en hoe meer je wittere chocolade neemt, hoe meer suiker erin zal zitten. De koolhydraten zitten tussen de 40 en 60 gram in. Hoe puurder je gaat, wat gelukkig mogelijk is want je kan kiezen uit percentage cacao, hoe minder suiker.

Sensatie

De verpakking is een lust om naar te kijken, de vorm van de chocolade ook en de smaken zeker! Ik heb ze allemaal eens op een rij gezet. Degene met een sterretje heb ik allemaal mogen proeven en deze waren zeker niet verkeerd, alleen soms heb ik een bepaalde voorkeur om smaken juist niet te combineren en is er hier een kwestie van, over smaak valt niet te twisten. Ik houd niet van gember door mijn chocolade, maar ben wel dol op stroopwafel erin. Dit is erg persoonlijk en ik raad je dan ook aan om het zelf te ondervinden. Ik vind overigens de vorm van de chocolade extreem handig, je kan dan ook betere porties voor jezelf maken.

 • butterscotch
 • stroopwafel*
 • fudge
 • limoen gember*
 • cranberry
 • matcha*
 • fleur de sel
 • walnoot
 • cashew
 • kokos*
 • macadamia
 • hazelnoot
 • aarbei yoghurt
 • cheescake
 • aardbei balsamico*
 • pistache, hazelnoot cranberry
 • sojaboon wasabi*
 • rijstcrispies
 • curry
 • pompoen
 • jalapeno peper
 • yuzu zeewier

Verpakking

De verpakkingen zijn vooral erg rustig en posh , al zeg ik het zelf. Het is weliswaar wel iets wat ik terug zou vinden in het stedelijke museum. Ik begrijp de prijs dan ook, want het ontwerpen van dit en laten drukken, brengt ook veel kosten met zich mee.

Eindoordeel

Lekker anders, lekker plezier en iets waarmee je met andere een goed gesprek kan starten of met vrienden kan doen. Ik zou je aanraden minstens één reep te proberen. Het is zeker een juiste uitbreiding op het assortiment, wel is het de vraag of alle smaken wel blijven rond hangen, want sommige zijn gewoon iets ”too much”.

 

Hopelijk een beetje inspiratie,

 

Dikke knuffel

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *