SPORTS FITNESS EXERCISE

Pre workout ideetjes

”Een Pre Workout is een supplement dat bestaat uit ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om je lichaam voor te bereiden op de training of inspanning die gaat komen. Een goede pre workout levert een positieve bijdrage aan de training of inspanning doormiddel van een energieboost.”

bron: Preworkout.nl

Je hoort het dus goed, voor je een training in gaat, moet je dat wel met enige voorbereiding doen. Een pre workout kan daarbij helpen. Als toekomstige diëtist ben ik het ermee eens dat voeding je prestatie kan verbeteren (denk maar aan koffie bij het leren), toch heb ik liever niet dat mensen de chemische goedjes nemen. Het is immer uit iets natuurlijk ontstaan. Mocht je iets nemen aan poederjes, dan raad ik Myprotein producten wel aan. Zij hebben een grotere klanten bestand en meer verantwoording af te leggen dan Body en fit shop.

Toch wil ik ook wat goedkopere opties aanraden, omdat zo een pot gauw 20 euro kan kosten en dat is zonde. Wel gaan we kijken naar de stoffen die erin zitten, waardoor je beter presteert.

De stoffen

  • creatine, dit zorgt ervoor dat er meer energie vrijkomt in de spieren
  • cafeïne, die voor meer adrenaline boost zorgt.
  • Taurine, die het stofje glycogeen, je voorraad suiker eerder omzet in de bruikbare suiker glucose
  • BCAA, een soort keten aminozuren die je spieren beschermen tijdens het trainen. Zo breken ze niet af

 

Zie je nu waarom, als ik je zoiets aanraad, myprotein aanraadt. Hun producten bevatten dit vaak voor een relatief goede prijs. Zoek dit dan ook op , tijdens het lezen van de ingrediënten.

Vervangers

Met deze producten, krijg je niet alles binnen, maar zij bevatten wel de actieve stoffen die hierboven zijn beschreven. Probeer wel koolhydraten te pakken in je Pre-workout maaltijd en ook na (post). Bij de maaltijd ook eiwitten consumeren

 

Dit werk ook prima, maar voor het gemak begrijp ik dat je zo een pot neemt.

Dikke knuffel,

Iamstuffed

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *