HEALTHY HABITS

vooroordelen tegen een diëtist?

Misschien wel heel grappig, maar toen ik de klanten van mijn baas ontmoette en vertelde dat ik een diëtiste in opleiding was, tja veranderd ”de toon”. Plotseling ben ik net een soort ”nazi-agent”, die de boeman is en mensen tja ze voelen zich geïntimideerd. Ik moet zeggen , dat ik dat ook had, ooit. Het gevoel dat je verantwoording af moet staan voor wat je eet, want daar is de diëtist immers voor, je beoordelen op wat je eet en of het beter kan….

De klanten van mijn baas ( ikzelf werk in de kledinghandel) zijn natuurlijk altijd bezig met het zoeken van de juiste kleding bij hun vormen (dik of dun) en kletsen altijd wat bij, zo ook over diëten. Zo had ik een klant die zei dat ze echt niet kon afvallen en dat die diëtist voor geen flikker hielp. Dat kan. En het moment dat ik na haar verhaal vertel dat ik er één wordt, zie je het wel in d’r ogen. ”shit ik heb net gezegd dat ze geen kut kunnen”. Zo heb ik dit meerdere keren gehad en pas achteraf verteld, dat het mijn opleiding omvat. Het kan soms ook de andere kant opgaan, dat ze juist je hulp willen en dat bied ik dan ook aan adv tips, want the real stuff mag ik natuurlijk nog net niet doen.

de vooroordelen zijn zo groot en de ”aanvallen” en weerwoorden ook, dat ik ook denk van ”shit, wat moet ik hier nou mee?” Je voelt je net een straatagent, die voor niks uitgescholden wordt…..Inmiddels kan ik alles heel goed onderscheiden en is het belangrijk dat je mensen in hun waarde laat en vooral mensen zoek , die hulp nodig hebben dan afslaan.

Voor de diëtisten die actief zijn, dit zijn rare momenten die ik al heb mogen meemaken:

  • ik en mijn vrienden zitten in een koffietentje, hun bestellen taart, ik niet (gewoon geen zin). Met daarna de opmerking : ”ja je let altijd op je gezondheid.”
  • de volgende opmerking ook nog vaak; ”Heb je je sixpack nog?”
  • ”Jij bent zo slank, jij kan het wel hebben.”
  • ”Wat vind je ervan dat ik dit nu eet?”
  • Ik ontmoet de klanten van mijn bijbaan in de supermarkt en dan op plekken als (chips, chocolade en alcohol) , waarop dan het moment komt dat ze het ”goed proberen te praten”….. I WOULD NOT GIVE ASS!
  • ”Waarom doe je gewoon niet zoals de rest?” dit betref sporten en gezondleven

Ik denk serieus dat dit niet de enigste zijn, maar een kleine greep die recent vaak zijn voorgekomen. Heb jij ook een baan waar de vooroordelen de pan uit slaan? Tell me!!

 

Dikke Knuffel,

 

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *