PSYCHOLOGY

normaal eten?

Ik denk dat ik al 1000x heb gehoord van m’n ouders: ”waarom ga je gewoon niet normaal eten, zoals ons?” Voeding is een afdruk en een weerspiegeling van jezelf voor het leven. Dat trekje van 2 zakjes suiker ipv 1 zakje. Je magnum z’n chocolade er eerst af eten en dan pas de binnenkant opeten, de vulling uit een loempia halen en das de huls eten……..het hoort allemaal bij jou.

Er is geen rechtboek, wet, declaratie stuk dat verteld hoe iemand moet eten. Dat kan helemaal niet. Jongens en meiden die trainen voor gains en zoveel of zo weinig eten (droog worden) halen ook zoveel trucjes ter voorschijn om hun doel te behalen. Mijn moeder begrijpt de gains, fitness , bulken en cutten principe niet. ”Je kan toch gewoon op één gewicht blijven?”. Tja ik geef haar geen ongelijk, maar voor wat spieren te verkrijgen is het helaas elke keer de optel en aftreksom waar je doorheen moet. Ook andere sporten eisen wat van je. Denk maar aan hardlopen en koolhydraten.

Ik denk dat normaal eten, normaal is, wanneer je mindfull ermee omgaat. OH SHIT daar komt dat kut begrip weer. Daarmee bedoel ik dat je de keuze bewust maakt voor jezelf (NIET EEN ANDER) en het gezonde/ongezonde eet omdat je er zin in hebt, zonder erna spijt te krijgen en/of te compenseren.

Veel eetstoornis gerelateerde ziektes, zijn in principe niet meer normaal eten; Doorslaan, te weinig, veel sporten, blokje om, braken etc.. Deze dingen doen je lichaam PIJN. Normaal eten moet als een natuurlijke keuze voelen of een bewuste keuze zijn, zonder dat je lichaam eronder lijdt voor een korte tijd (vasten) of langdurige tijd (te weinig eten).

Keuzes als een eiwitshake erbij voor je spierbehoud is preventie en juist goed! Of een banaan voor het rennen om alles uit je run te halen zijn ook goed! MAARRR sla niet door in je actie van rennen en krachtrainen.

Ik wil je zeggen, dat hoe je eet vast niet verkeerd is, maar kies eens wat anders, breid het uit, of als je te veel eet kies wat minder van de portie. Iedereen heeft een basis meegekregen  van zijn/haar ouders, nu de tijd om het van JOUW te maken.

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *