PSYCHOLOGY

Ik ben aan het doorslaan….

Meisjes van vandaag (ja ook jullie dames). Waarom doe jij jezelf zoveel pijn? Waarom ga jij in hakken voor meer dan 12 uur, waarom ga jij je waxen, kies je voor botox, ren je die kilometers terwijl je enkel het niet meer aankan en pak jij een appel in plaats van dat stukje chocolade? Maak jij nog wel die keuze voor jezelf of uit angst voor een ander?

Ik zie ze nog vaak, ooit was ik er ook één, maar dat was meer voor de kick dat sporten mij gaf. Mannen en vrouwen die doorslaan. Ik zie je 7x per week hardlopen, 7x in de gym, elke ochtend vroeg opstaan, zodat je het maar in je schema van de dag kan persen??? Je kiest voor een droge magere yoghurt, terwijl je halfvol wilt en zelfs dat sta jij jezelf niet toe?

Ergens is het mis gegaan , je hebt een slot zo groot op jezelf, dat zelf een boef hem niet kan ontknopen en voor wat? Je bent ooit iets te dik geweest, maar denk jij dat dit met je lijf doen gezonder is? Je was ooit niet vrouwelijk genoeg, maar elke dag op hakken lopen is dat wel gezond dan? En ja vrouwen groeien ook haren, maar mensen willen niet dat je ze toont…….(ja liever niet, probeer scheren ipv waxen)

Jij hoeft jezelf niet zo te behandelen, want zou jij dat bij een vriend/vriendin doen, bij je moeder of zelfs vader? Ik weet dat terwijl ik dit type , jij vast denkt goh ,dat ben ik niet, doe ik niet of wat is er mis mee. Geloof me , het gaat je later zo vies terugpakken in de vorm van blessures, huidbeschadigingen , mentale schade etc. Ik zeg niet dat je nu moet stoppen, nee fock dat. Maar probeer het ietsjes lichter te maken en kijk hoe dat gaat. 7x per week rennen naar 6 dagen, elke week waxen naar 2 weken en pak de scheermes erbij. In het weekend geen hakken.

herken jij deze trekjes in deze lijst? Misschien tijd om eens niet alles ”weg te sporten” of ”weg te dekken met een laag make- up”

  • je eet te gezond en nooit iets wat jij lekker vindt
  • je sport elke dag in de week en raakt in paniek als je het niet doet
  • je hebt altijd make-up als je naar buiten gaat
  • je gaat door terwijl je een blessure hebt
  • je hebt paniek aanvallen als je ”drang” niet doet
  • alles is zwart/wit
  • je stopt met je menstruatie, dit kan je botten later verbrijzelen (mooi vooruitzicht hé)
  • als ik je erop aanspreek wordt je defensief….

Zoek hulp en als het vooral op eten gericht is, ga eens langs de site van Proud2bme.nl. Wonderlijke tips!

 

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *