PSYCHOLOGY

6 maanden een keukenweegschaal deed dit met me…..

Afwegen, bewegen, weegschaal, keukenweegschaal, meetlint en noem maar op. Allemaal dingen die te maken hebben met afvallen en ik nam 2 jaar geleden de keuze om een half jaar de keukenweegschaal te gebruiken. Ik woog mijn kwark, fruit, noten, groente, ei, eiwit, olie, vlees en weet ik veel wat af. Dit deed ik vooral om droog te worden en op gewicht te blijven. je mindset wordt echt wack van dit. Je krijgt enerzijds de inzicht in porties en controle over je voeding en anderzijds kan je /durf je gewoon niks meer zonder de schaal.

Je wordt een controle freak. Je gezonde hersens die normaal alles op gevoel deden (mindfull), ben je dat natuurlijke gedrag aan het ontleren. Alsof ik niet wist na 2 jaar fitness (toen der tijd) hoe 200 gram kwark eruit zag  -_-. Ik geef toe dat het handig is voor nootjes en gedroogd fruit ivm veel kcal, maar zelfs daar kan je omheen door een leuk huishoud bewaardoosje bij de Action/hema te kopen. Onnodig dus? Nou misschien dat ook weer net niet. Als jij een atleet ben die gewicht moet verliezen voor een prestatie of je bent erg obees, dan kan het handig zijn. Maar dit is niet een gedrag die jij je de rest van je leven wil doorzetten…….

elke keer nerveus in een restaurant….

elke keer niet kunnen genieten van je voeding, omdat je aan het rekenen ben….

de zwart/wit gedachte dat je alles hebt verprutst…….

Na die 6 maanden moest ik gewoon het gedrag AFBOUWEN. Als één of andere verslaafde, moest ik hem laten staan in het keukenkastje. Uiteindelijk…heb ik hem kapot geslagen. 1 jaar ging voorbij zonder keukenschaal, tot ik weer begon met bakken en er één nodig had. Inmiddels is er eentje weer in het kastje en hoevaak gebruik ik hem?

1/2 x in de week, zoals het hoort voor het afwegen van ingrediënten voor een baksel ofzo 🙂

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *