TRENDSPOTTING

Wat ik heb geleerd van fitbeauty (Teni)

De eerste keer toen ik haar blog las, was ik sceptisch. Ik wist nou niet of ik te maken had met iemand die aan het afvallen was, erg into sports was , iemand meet eetbuien en noem maar op…..maar ik was bevangen. Bevangen over haar avonturen, leuke eetdagboekjes en haar weg naar balans.

Teni vond ik, toen ikzelf opzoek was naar mezelf. Ik kon mijn balans met sporten en voeding maar moeilijk houden en zag dat zij diezelfde zoektocht had, maar ook dat zij al veel verder was. Wat kon ik nog van haar leren? Dit was de gedachte die door mijn hoofd ging. Ze had dezelfde opleiding als mij gedaan, deed aan dezelfde sports en zelfs qua lichaamsbouw en lengte lijken we op elkaar (freaky).

Ook ik zat vaak in de gedachte als de meeste, dat als een diëtiste het al niet bij elkaar kan houden, hoe the fuck moet ik mensen later helpen. Teni is geen diëtiste, maar toch helpt ze mensen. Als een soort mindfulness coach laat ze je nadenken. En ze liet mij ook nadenken. Ik ben nu zo hard bezig om fit te blijven, gezond te eten en mijn doelen te behalen, maar haal er geen plezier uit. Dit kan anders. Ook ik kwam in eetbuien terecht door een restrictieve gedachtegang en mocht het bij toeval zijn dat ze net een filmpje toen had gepost.

Het filmpje had me geholpen, ik liet het even los , ben er ook van aangekomen, maar ook ik kon die vertrouwen erna terug vinden. Dat gevoel dat zegt; ” je hebt jaren lang een goede balans gehad, van niks te veel, niet te veel sporten, niet te gezond of ongezond en het komt goed.”

Inmiddels ben ik weer goed bezig en daarmee wil ik zeggen: DANKJE WEL TENI!

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *