RECIPES

RECIPE: Vegan Cookie Dough

Als vegan wordt je vaak gebitched, dat je bepaalde voedingsmiddelen niet mag. Dan maken ze nog grappen over konijnenvoer en is je zelfbeeld weer ”stukke lichter”’not. Dus kwam the vegan gemeenschap met een lekkere smack in the face toen zij dit product hadden ”ontdenkt” een gezonde cookie dough , waarvan je heupen niet uit elkaar spatten door erna te kijken. Handig toch. Daarom vandaag een recept om je vegan te maken! nee nee nee grapje.

 

ingrediënten:

  • 200 gram voorgeweekte kikkererwten
  • 300 ml ongezoete amandel melk
  • 3 eetlepels suiker (palm)
  • 1 theelepel speculaas kruiden of kaneel
  • snufje zeezout
  • scoop vegan whey (vanilla)
  • vegan puur chocolade naar keuze (40 gram) in brokjes/stukjes

nodig:

  • blender
  • kom
  • lepel

bereidingswijze:

  • neem de blender en doe de kikkererwten erin met de amandelmelk en de scoopwhey. mix dit grof (pulseeer)!
  • neem dan de suiker, kruiden en zout en voeg dit toe. mix wederom
  • haal dit eruit en doe dit in een kom en voeg de chocolade eraan toe.
  • zet dit in de koelkast en laat dit ongeveer 30 minuten-1 uur stijf worden. Direct eten kan ook meteen, maar de consistentie is dan wat zachter.

 

je kan het zo eten, als dessert of op brood/ crackers. Smullen maar!!

 

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

 

2 thoughts on “RECIPE: Vegan Cookie Dough

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *