RECIPES

RECIPE: Gezonde Tompouce! VEGAN!

Ik wil eigenlijk gewoon zeggen, ga naar de HEMA en koop een lekkere tompouce voor 1,25, maar ik begrijp dat sommige mensen dat niet over hun hart kunnen krijgen. Zij willen voedingstoffen, maar vooral geen schuldgevoel. Ik begrijp het enerzijds wel je bent immers goed bezig en wilt dat niet verpesten door verleidingen van buitenaf. Daarom een gezond en vrij makkelijk recept voor die personen die het een tandje gezonder zoeken!

Dikke Knuffel,

Iamstuffed

4 tompouces ingrediënten

  • bladerdeeg (koopmans en albert heijn huismerk sinds kort vegan!)
  • bananen 8 stuks rijp
  • jam (frambozen of eigenkeuze)
  • alpro soya ongezoet yoghurt of met een smaakje (100 gram)
  • palm suiker of kokos suiker

Spullen

  • blender
  • oven
  • lepel

Bereidingswijze

  • bak de vellen bladerdeeg en snij ze in rechthoeken. Dit zijn er in totaal 8 en dus 4 vellen.
  • neem de bananen en blend ze in een mixer, zodat je een puree krijgt
  • neem nu de gebakken en afgekoelde repen van de bladerdeeg en neem als basis eentje en doe daar een dikke laag bananen puree op (3 cm)
  • bedek dit met het andere laagje bladerdeeg
  • neem nu een beetje alpro soja en breng dit aan op de bovenkant
  • neem nu de jam en breng dit over de alpro soya laagje heen
  • je kan het nu garneren met wat suiker als je wilt
  • zet in de koelkast voor 1 uur
  • geniet ze!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *