FOOD

Review body en fit pepernoten (Dutch article)

Sinterklaas is in het land en brengt met zijn pieten dit jaar? Overgewicht, gaatjes, schuldgevoel, een maatje meer, dromen verpest, eiwitten doelen niet behaald, micronutrient arme voeding en heel veel meer!

Geweldige man toch……

Gelukkig zijn er ook andere pieten, die niet volgens zijn boekje gaan. Body en Fit shop heeft al xx aantal jaar de pepernoten op de markt en met groot succes! Als het goed is kan jij je eiwitdoelen nog behalen, gains maken en nog genieten. Maar is dit ook wel zo? Wij hier bij Iamstuffed nemen de proef op de som en laten wij dat nou zo ”erg” vinden.

*disclaimer; alle zaken die genuttigd waren voor deze review, zijn opgegaan, we hebben genoten, gefeest, een paar naar kinderen gesmeten, kortom genoten!

 

De verpakking:

eigenlijk heel mooi! Een mooie kleur rood, die goed aansluit met de Sint. Ook is het leuk dat het deels doorzichtig is, waardoor je de pepernoten al kan zien. Verder zijn de voedingswaarde snel te vinden en geeft het nadrukkelijk de hoeveelheid eiwitten aan. En is de verpakking hersluitbaar.

De noten

Ze zijn groter als normaal en er zijn er dus minder in een zak :(, wel heb je meer bite en zijn ze naar mijn gevoel kruimiger. De smaak is identiek, wel wat droger, maar als je daar een glas amandelmelk bij neemt, merk je er niks van. Je raakt er ook echt sneller vol van, want vroeger kon ik makkelijk een halve zak achterover slaan en nu zit ik bij 8 stuks wel aardig vol!

de voedingswaarde

wellicht bijna niet te lezen, daarom hierbij de link naar het product voor verdere info ”https://www.bodyenfitshop.nl/protein-kruidnoten/”.  De khd zijn uitsluitend bijna van de meel die gebruikt is en heeft maar 1,1 gram suiker (GEWELDIG!!). Verder krijgt men 26 gram eiwitten ruim binnen op 100 gram ten opzichte van de zielige gemiddelde van 6 gram. Ik zie alleen maar voordelen, WEL MOET JE OPLETTEN OF DE EIWITTEN DIE GEBRUIKT ZIJN GEEN ALLERGISCHE REACTIES VEROORZAKEN

De prijs

Terwijl ik dit type, is er een aanbieding van 3,90 naar 2,90. Ja het is prijziger als een normale zak van Bolletje, maar daar krijg je wel het volgende voor terug:

  • meer eiwtten
  • duurzamer omgaan met de pepernoten ipv helemaal opeten
  • minder suiker inname
  • voedingsvezels
  • mensen informeren over gezondere opties
  • lekkere variatie yoghurt/kwark
  • meer gains

Conclusie 

Voor dat ene keertje in het jaar kan je makkelijk wat meer uitgeven, als je ook op je gezondheid wil letten tijdens de feestdagen. Je kan ook zo denken, ach voor de ene keer koop ik gewoon de normale pepernoten; your choice. Ik vond ze heerlijk om in huis te hebben en kan het dan ook bij de zakjes die we geproefd hebben laten en dat mensen, gaat mij veel kilootjes schelen.

 

Hopelijk vinden jullie ze net zo lekker als ons 🙂

Dikke knuffel,

Iamstuffed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *