VERGOEDING

Vergoeding:

De kosten voor dieetadvies van een diëtist worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt hier uiteraard ook recht op als je aanvullend verzekerd bent. Deze kosten gaan wel van het eigen risico af. Als je eigen risico op is, kan je nog steeds langskomen en wordt het vergoed door de zorgverzekeraar. Momenteel wordt er 3 uur vergoed. Sommige aanvullende pakketten vergoeden meer dan 3 uur. Wil je weten hoe het precies bij jou zit? Bel dan even met jouw zorgverzekeraar.

Wat neem je mee bij een bezoek met de diëtist?

  1. Een verwijsbrief (dit kan je na het gesprek ook regelen bij de huisarts).
  2. Een geldige vorm van ID met uw BSN-nummer erop.

Ketenzorg

Bij ketenzorg cliënten (mensen met COPD, diabetes of ziekten die vallen onder CVRM) zijn er meer behandel-momenten. Wil je weten hoeveel er voor jou zijn? Neem contact op met jouw zorgverzekeraar. Specifiek bij ketenzorg cliënten is het een verplichting een verwijzing te hebben. Hiermee kan je dus aanspraak maken op meer behandel-momenten, dan wanneer je er niet onder valt.

Het eigen risico

Bij een basisverzekering, moet je in de meeste gevallen het eigen risico betalen. Ook dieetadvisering valt onder het eigen risico. Het eigen risico is in 2023 vastgezet op € 385,-. In sommige verzekeringsvormen kan je ook een vrijwillig eigen risico hebben. Wil je weten hoeveel jij al hebt verbruikt? Neem contact op met je zorgverzekeraar.

Geen eigen risico

Indien het om een persoon gaat die jonger dan 18 jaar is. Kinderen hebben namelijk geen eigen risico, waardoor dieetadvisering dus echt gratis is! Ook dieetadvisering van ketenzorg patiënten gaat niet van het eigen risico af. Wanneer je ketenzorg patiënt bent, hangt het af van verschillende factoren. Vraag dit na bij uw huisarts indien uw hart-en vaatziekten heeft (CVRM), COPD of diabetes.

Aanvullend verzekerd

Naast de de basisverzekering, wordt er vanuit de aanvullende zorgverzekeringen ook nog een aantal uren dieetadvisering vergoed. Dit hangt af van hoe jij je pakket hebt samengesteld. Je betaald bij een aanvullende verzekering hierover geen eigen risico. Maar er wordt wel eerst aanspraak gemaakt op de 3 uren die je standaard vergoed krijgt en pas daarna de aanvullende uren. Aan die 3 uren is dus wel het eigen risico verbonden.

Het verschil tussen dieetadvies & voedingsadvies?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden wel voedingsadvies uit de aanvullende verzekering. Dit type advies is niet per se verbonden aan ziekten, maar meer aan een wens om wat af te vallen (t.o.v. Obesitas). Controleer bij je zorgverzekeraar hoe dit zit.

Zelf betalen?

Wil je na je drie uur vergoeding toch nog een keer langskomen? Of wil je het uit je eigen zak betalen? Dat kan!

De tarieven zijn als volgt:

ConsultDuur in minuten Tarief
Intake60 minuten €80
Persoonlijk voedingsadvies15-45 minuten €40
Vervolgconsult kort15 minuten €20
Vervolgconsult normaal30 minuten €40
Vervolgconsult lang45 minuten €60

Afzeggen & No show

Afzeggen kan binnen 24 uur. Indien de Afspraak niet binnen 24 uur afgezegd wordt; zal 50% van het tarief in rekening worden gebracht. Niet komen opdagen (no show) is 100% het bedrag in rekening brengen. Reden hiervan? Door niet op te komen dagen of te laat afzeggen; had de plek vervuld kunnen worden door een andere cliënt.